Alobal
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem. Má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vhodný je i na mražení, grilování, smažení, pečení a vaření v páře.
Alobal nesmí být v kontaktu s teplotami nad 220°C nebo elektřinou. Pokud chcete použít alobal v mikrovlnné troubě přečtěte si doporučení od výrobce vaší trouby.
Hodí se především na
- pečení moučníků
- grilování masa
- grilování zeleniny
- grilování ryb
- grilování příloh
- balení potravin
- udržení pokrmů v teple
- domácí použití - zbavení nečistot
Vlastnosti alobalu
- poddajný materiál
- zabraňuje připečení okrajů u moučníku
- ryby a maso zůstávají šťavnaté
- lesklá strana alobalu teplo odráží
- matná strana alobalu teplo propouští
- nepropouští světlo a je neprodyšný
- prodlužuje trvanlivost potravin
- nepřilnavý materiál
Rozměry
Běžně používané rozměry:
29cm x 10 m |
síla materiálu od 9mkm do 14 mkm |